İçeriğe geç

Kucaklamak Kelimesinin Kökü Nedir

Kucak Türkçe mi?

kucaklamak – Nişanyan Sözlüğü. Türkçe-Türkçe kuç “kucak” kelimesinden, Türkçe-Türkçe eki +Ak ile türemiştir. Bu kelime, Eski Türkçe kuç – “kucaklamak, sevmek” fiiliyle ilişkilidir.

Kelime kelimesinin kökü nedir?

Etimoloji. Kelime kelimesi, “söylenen, söz” anlamına gelen Arapça كلمة (kalima(t)) kelimesinden ödünç alınmıştır. Arapça kelime, aynı dilde faˁila(t) ölçüsünde de görülen كَلَمَ (kalama) “dedi” fiilinin bir türevidir.

Sevmek kelimesinin kökü nedir?

1.

Saklamak kelimesinin kökü nedir?

Eski Türkçe sak fiilinden türemiştir – “dikkat etmek, dikkatli olmak, korumak”. Bu fiil, Eski Türkçe sak “bilinçli, dikkatli, sağlıklı” kelimesinden, Eski Türkçe eki +lA- ile türemiştir.

Kucak isim mi?

İsmini kucaklaşma şeklinden almıştır.

Kucak tam olarak neresi?

Kucak, Şanlıurfa ilinin Viranşehir ilçesine bağlı bir ilçedir.

Kelimede kök nasıl bulunur?

Dilbilgisinde kök, bir sözcüğün önek ve sonekleri çıkarıldıktan sonra geriye kalan anlamlı kısmıdır.

Kök kelimesi Türkçe mi?

Kök – Nisanyan Sözlüğü. Eski Türkçe kök kelime “bitki kökü”nden türemiştir.

Kök Nedir Türkçe örnek?

Yazılışı ve anlamı aynı olan isim-fiil köklerine ortak kökler denir. Örnek -1- Sonbahar, kuşlar için göç mevsimidir. Örnek -2- Kuşlar sonbaharda göç etmeye başlar. Bir cümlede, migration isim olarak kullanılırken diğerinde fiil olarak kullanılmıştır.

Sevgi hangi kök?

» Aşk kelimesinin kökü “sevgi”dir.

Sevgi Öz Türkçe mi?

Aşk – Nişanyan Sözlüğü. Orta Türkçe “aşk” kelimesinden türemiştir. Bu kelime, Eski Türkçe fiil sev-‘den, Türk-Türk eki +PGU ile türemiştir.

Canım kökü nedir?

Farsça cān جان “yaşam” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime Orta Farsça gyān “ruh, yaşam” kelimesinden türemiştir.

Tekerlek kelimesinin kökü nedir?

Wheel – Nisanyan Sözlüğü. Eski Türkçe tegrek “çember” kelimesiyle ilişkilidir. Bu kelime, Eski Türkçe’de yazılı örneği olmayan *tegir- “dönmek” biçiminden, Türk-Türk eki +(g)Ak ile türetilmiştir. Daha fazla bilgi için değirmen makalesine bakın.

Oynamak kelimesinin kökü nedir?

Eski Türkçe oyun fiilinden türemiştir – “bir oyun oynamak, iyi vakit geçirmek, eğlendirmek”. Bu fiil, Eski Türkçe +(g)A- ekiyle Eski Türkçe kelime oyunundan türemiştir. Daha fazla bilgi için oyunlar makalesine bakın.

Kapak Türkçe mi?

Kökeni Eski Türkçedeki “örtü” kelimesinden gelir. Bu kelime aynı anlama gelen Moğolca qabqag kelimesiyle akrabadır.

Ilginç Türkçe mi?

ilginç – Nisanyan Sözlük. Yeni Türkçe “din” sözcüğünden Yeni Türkçe eki +(In)ç ile türemiştir.

Kalkmak Türkçe mi?

Orta Türkçe kalık – veya kalk – “kalkmak, ayağa kalkmak” fiilinden türemiştir. Bu fiil, Eski Türkçe kalı- veya kalġı- “kalkmak, özellikle şaha kalkmak” fiilinden, Türkçe eki +Ik- ile türemiştir.

Kapalı Türkçe mi?

kapalı – Nisanyan Sözlük. Türkçe-Türkçe kapaġlu kelimesinden türemiştir. Bu kelime Eski Türkçe kapak veya kapaġ “kapak, kapa” kelimesinden, Türkçe eki +lI(g) ile türemiştir.

Yavaş Türkçe mi?

Eski Türkçe Yavaş kelimesinden türemiştir, “iyi, nazik, uysal, mütevazı”. Bu kelime, Eski Türkçede yazılı örneği olmayan *yava – “iyileşmek, yavaşlamak” biçiminden türemiştir, Eski Türkçede +Iş ekiyle.

Tavsiyeli Bağlantılar: Burçlar Kuranda Geçer Mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Özbek Escort