Telefon kullanırken dikkat etmemiz gereken 4 tane kural nedir?
Arama yaptıktan sonra telefon kulağa tutulmamalı, vücuttan uzak tutulmalıdır. Cep telefonu kullanırken hijyene dikkat edin! ZAMAN KULLANIN! 28 Nisan 2020
Cep telefonu kullanırken ne yapmalıyım?
Cep telefonunun yaydığı dalgaların etkisi mesafe arttıkça azalır. Bu nedenle gerekmedikçe kalp, böbrek ve beyin gibi organlar çıkarılmalıdır. Bu nedenle konuşma kulaklıkla yapılmalı ve mümkün olduğunca baştan uzak tutulmalıdır. Kulaklık kullanılamıyorsa mikrofon açılmalıdır.
Telefona bakarken nelere dikkat etmeliyiz?
-Cep telefonlarını cebimizde değil çantamızda taşımalı ve vücudumuzdan mümkün olduğunca uzak tutmalıyız. Cep telefonunuz açıkken, kullanmadığınız zamanlarda bile radyasyon yaymaya devam eder. -Cep telefonu görüşmelerimiz günde yarım saatten fazla sürmemeli ve mümkünse kablolu telefonları tercih etmeliyiz.
Cep telefonu ile iletişim kurarken nelere dikkat etmeliyiz?
Telefonda etkili bir şekilde nasıl iletişim kurulur? Ses tonunuza dikkat edin. …Empatik olun. …3. Ne hakkında konuşacağınızı bilin. …Diğer kişiye güven verin. …Konuşmanızda olumlu olun. …Sürekli konuşarak diğer kişiyi dinlemeyin. …Alaycı ve anlamsız olun. …3. Suçlayana yaklaşın.Daha fazla makale…•19 Ağustos 2020
Cep telefonu kullanırken nelere dikkat et?
Cep telefonunuzu daha ergonomik şekilde nasıl kullanırsınız: Cep telefonunuzu kullanırken başınızı eğmek yerine, ekranı okurken telefonunuzu çene hizasına veya biraz aşağıya kaldırın. … Mesaj veya e-posta yazarken, başparmağınız yerine diğer parmaklarınızı kullanmayı deneyin…•18 Eylül 2020
Telefonu doğru kullanmak için neler yapmalıyız?
Cep telefonunuzu daha uzun süre kullanmak için ne yapmalısınız? … Dikkatli kullanmalısınız. … Cihazınızı temiz tutun. … Orijinal olmayan pil kullanmayın. … Pil ömrünü uzatmak için güç tasarrufu modunu kullanın. … İhtiyacınız olmayan uygulamaları ve içerikleri silin.
Telefonu nasıl güvenli kullanabiliriz?
Bu makalede, iki faktörlü kimlik doğrulamayı nasıl etkinleştireceğinizi öğreneceksiniz. … Akıllı telefonunuzu güncel tutun. … Genel Wi-Fi ağlarını kullanmayın. … Ekran kilidini kullanın. … Hesaplarınız için güçlü parolalar belirleyin. … Jailbreak ve root yapmayın.Daha fazla makale…
Telefonu nasıl tutmalıyız?
Telefonunuzu göz hizasında tutmayın, boynunuzu öne doğru eğmeyin. Telefonu daha yüksekte tutarak göz hizasına getirebilir ve böylece boynun eğilmesini önleyebiliriz. Telefonun metin boyutu, boynu zorlamadan okumayı kolaylaştırmak için artırılabilir.
Cep telefonu dikkatsiz kullanıldığında oluşabilecek tehlikeler nelerdir?
Cep telefonları birçok kolaylık sağlasa da insan sağlığı üzerinde birçok olumsuz etkisi olduğu unutulmamalıdır. Omuz, boyun ve baş ağrılarına neden olabilir. … Hamilelikte ciddi hasara neden olabilir. … Kulak sağlığına zarar verebilir. … Parmak eklemlerinde ağrıya neden olabilir. … Meme kanseri riskini artırabilir.Daha fazla makale…•17 Ocak 2018
İletişim kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
Etkili iletişim becerileri: Kendinizi karşınızdaki kişinin yerine koyabilme, göz teması, hitap, ses yüksekliği vb. konularda karar verebilme.
Günde en fazla kaç saat telefon kullanmalıyım?
Günlük; 3-6 yaş arası çocuklarda günde 30 dakika, ilkokul öğrencilerinde 45 dakika, ortaokul öğrencilerinde 1 saat, lise öğrencilerinde ise 2 saat ekran ve teknik cihazlarla vakit geçirmek en iyisidir. Yetişkinlerde ise 2,2,5 saat geçirmek sağlıklıdır.
Telefon kuralları nelerdir?
Konuşurken ahizeyi ağza yaklaştırmalı ve ahize ile dudaklar arasındaki mesafe 2,5-3 cm’den fazla olmamalıdır. Konuşma, sanki karşınızdaki biriyle konuşuyormuşsunuz gibi normal bir ses tonuyla yapılmalıdır. Yumuşak bir ses ve doğru ifade olmazsa olmazdır. Amaç, telefon görüşmeye açıkken bekleme modunda kalmasını önlemektir.
İletişimde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
İletişim becerilerini şu şekilde özetleyebiliriz: açık fikirli olun, kendimizi doğru ifade edin (beden dili, göz teması, mesafe). İyi. Kendinizi tanıyın.
Konuşurken nelere dikkat edilmeli?
Etkili konuşmanın 7 yolu. Kendinizi hazırlayın. Etkili bir konuşma yapmak için öncelikle ne söylemek istediğinizi hazırlamalısınız. … göz teması kurun. … beden dilinizi doğru kullanın. … ses tonunuza dikkat edin. … konuşurken mesajdan uzaklaşmayın. … dikkat çekin. … çok fazla şey söylemeyin.
Yüz yüze konuşmalarda nelere dikkat etmeliyiz?
İşte önerilerimiz: Müşteriye her zaman resmi “Sie” formunu kullanarak hitap edin, ancak saldırgan görünmeyin, ancak arkadaş canlısı olmanın sizin göreviniz olduğundan emin olun. Müşteriye sıkıldığınızı veya yorgun olduğunuzu hissettirmeyin. Daha fazla makale…
Telefon kuralları nelerdir?
Konuşurken ahizeyi ağza yaklaştırmalı ve ahize ile dudaklar arasındaki mesafe 2,5-3 cm’den fazla olmamalıdır. Konuşma, sanki karşınızdaki biriyle konuşuyormuşsunuz gibi normal bir ses tonuyla yapılmalıdır. Yumuşak bir ses ve doğru ifade olmazsa olmazdır. Amaç, telefon görüşmeye açıkken bekleme modunda kalmasını önlemektir.
İletişim kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
Etkili iletişim becerileri: Kendinizi karşınızdaki kişinin yerine koyabilme, göz teması, hitap, ses yüksekliği vb. konularda karar verebilme.
Çocuklar telefon kullanırken nelere dikkat etmeli?
2- Özellikle büyüme ve gelişme çağındaki çocuklarda cep telefonu kullanım yaşının ertelenmesi ve çocukların cep telefonu kullanmaması önerilir. Çocuklar cep telefonu kullanıyorsa cep telefonu faturaları kontrol edilmeli ve gerekirse uyarılmalıdır. 3- Hamile kadınların cep telefonu kullanması önerilmez.
Telefon konuşmasına dikkat edilecek hususlar nelerdir?
Telefon görüşmesi yaparken uyulması gereken kurallar: Telefon görüşmelerinde açık ve anlaşılır bir şekilde konuşmak önemlidir. … Telefonda acele etmeden, yavaş ve dikkatli konuşmaya çalışın. … Telefon görüşmesi yaparken ses tonunuzda biraz tatlılık ve ışıltı, dinleyici üzerinde olumlu etki yaratacaktır.