İçeriğe geç

Aksi Takdirde Ne Demek

Aksi insan ne demek?

Sürekli olumsuz davranan, her şeye karşı çıkan, huysuzlaşan kişi genellikle “zıt” sıfatıyla tanımlanır.

Aksi gitmek ne demek?

Hata yapmak. AÇIKLAMANIN AÇIKLAMASI: İstenilen sonuca ulaşamamak.

Aksi kime denir?

Acem, Arapların kendileri dışındaki yabancılar için kullandıkları bu kelime, Osmanlılar tarafından genel olarak İranlıları tanımlamak için kullanılmıştır. Bu nedenle Türkçeye İranlı anlamına gelen bir kelime olarak girmiştir. Osmanlı döneminde İran’dan gelen insanlar için kullanılmıştır.

Aksi insana ne denir?

Fanatizm veya fanatizm, toplumun bir üyesi haline gelmiş bir markaya, kuruma veya bireye karşı yüksek sempati ve sevginin yoğunlaşmasıdır. Bu duyguyu yaşayan kişilere fanatik denir.

Aksi takdirde ne anlama gelir?

Türkçede “else” ve “else” zarfları aynı anlamda kullanılır. Bu zarflar cümleye olumsuz bir koşullu anlam katar. Düzenli olarak egzersiz yapmalısın. Aksi takdirde yarışmalarda başarılı olamazsın.

Aksini yapmak ne demek?

inkar etmek, çelişmek, çelişmek.

Aksirmak ne demektir?

Hapşırık, Türk Dil Kurumu’nun önerdiği adıyla aksırık, genellikle atmosferdeki yabancı cisimlerin burun mukozasını tahriş etmesi sonucu, burun ve ağız yoluyla havanın hızlı, yarı bağımsız ve şok edici bir şekilde akciğerlere verilmesidir.

Aksi yok ne demek?

Aksiyomlar, aksiyomlar veya varsayımlar diğer ifadelerin temeli ve dayanağı olan ifadelerdir. Aksiyomların başka bir ifadeye aktarılması ve kanıtlanması gerekmez.

Tam aksi ne demek?

İki türü vardır: aks-i tam (tam akis) ve aks-i nakis (tam olmayan akis). Aks-i tam’da cümle veya beyitin iki anlamlı parçası bir kalıp olarak değiştirilir ve ekleme veya çıkarma yapılmaz.

Huysuz kadın ne demek?

Beklenmedik anlarda olumsuz tepki veren kişiler huysuz olarak tanımlanır. Ayrıca, sinirli ve çabuk sinirlenen, karşısındakinin kalbini kırmaktan çekinmeyen kişiler de huysuz olarak tanımlanır.

Her şeyi gören insana ne denir?

Kelimenin tam anlamıyla görünürde hiçbir nesne, ses, koku, dokunma olmasa da kişi orada bulunma hissine sahiptir. Halüsinasyon, beynin duyularının bu gerçek dışı algısına olan inancıdır. Mantıksal olarak saçma olsa da kişi bu uyarıların gerçek olduğuna inanır.

Kendini sevmeyen insana ne denir?

Mizantropi, doğadan ve/veya insanlığın eylemlerinden nefret etmek olarak tanımlanabilir. Başka bir deyişle, mizantropi hümanizmin tam tersi değildir, ancak insanlığın ilgi odağı olmaya layık olmadığı fikrini ifade eder. Mizantropi fikrini benimseyen kişilere “mizantropistler” veya “mizantropistler” denir.

Kimseye güvenmeyen insana ne denir?

Pistantrofobi, kimseye güvenemeyecek kadar incinmiş insanları etkileyen bir rahatsızlıktır. Pistantrofobi, başkalarına güvenme ve onlardan çekinme korkusu olan Pistantrofobi hakkında ayrıntıları öğrenmek için makalemizi okuyabilirsiniz.

Çok rahat insana ne denir?

“Antisosyal kişi” terimi, toplumdan uzak durmayı ve sosyal ilişkilerden kaçınmayı tercih eden, çünkü kendilerini daha rahat hisseden kişileri tanımlamak için kullanılır. Genellikle yalnızlığı tercih eden antisosyal kişiler, yalnız olduklarında kendilerini daha rahat, daha güvenli ve daha huzurlu hissederler.

Aksi halde ne anlama gelir?

Türkçede “else” ve “else” zarfları aynı anlamda kullanılır. Bu zarflar cümleye olumsuz bir koşullu anlam katar. Düzenli olarak egzersiz yapmalısın. Aksi takdirde yarışmalarda başarılı olamazsın.

Asil insan ne demek?

Soylu veya asil, bazı kültürlerde, toplumun ayrıcalıklı üst sınıflarına ait olan kişi. Bu, doğuştan veya hükümdarın emriyle belirli ayrıcalıklara ve özel unvanlara sahip olan kişileri ifade eder. Soyluluk durumuna soyluluk veya gentry denir.

Her şeye karşı olan insan ne denir?

Mizantropi, kelime anlamıyla “insanlardan nefret etmek, onlardan korkmak veya onlardan hoşlanmamak” anlamına gelir. Bu görüş ve düşüncelerden etkilenen kişilere mizantropist veya mizantropist denir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Özbek Escort