Online bilet aldıktan sonra ne yapılır?
Biletinizi yazdırmanıza gerek yok. Biletinizi satın aldıktan sonra, bilet bilgileriniz size e-posta ve SMS yoluyla gönderilecektir. Biletinizi yazdırmanıza gerek kalmadan sadece kimliğinizi göstererek kolayca seyahat edebilirsiniz.
Online uçak bileti aldım havaalanında ne yapacağım?
PNR kodunuzu ve soyadınızı girdikten sonra mobil biniş kartınızı cep telefonunuza indirebilir veya kendinize e-posta ile gönderebilirsiniz. Havaalanına vardığınızda bu mobil biniş kartını görevliye göstermeniz yeterlidir.
Online check-in yaptıktan sonra bilet almaya gerek var mı?
Elektronik bilet sahibi yolcular, online check-in işlemini tamamlayarak uçtuğumuz tüm destinasyonlar için biniş kartı alabilirler. Biletin satın alındığı kredi kartı sahibi rezervasyon kaydındaki yolcular arasında değilse, online biniş kartı oluşturulmasına izin verilmez.
Online bilet ne demek?
E-bilet, elektronik bilet veya çevrimiçi uçak bileti, mobil uygulama veya web sitesi aracılığıyla satın alınan bir tür seyahat belgesidir. Çevrimiçi uçak biletleri sayesinde basılı bir bilete gerek kalmaz. Başka bir deyişle, çevrimiçi uçak biletleri veya e-biletler kağıt uçak biletlerinin yerini alır.
Online bilet ile otobüse nasıl binilir?
Biletinizi yazdırmanıza gerek yok. PNR numaranızı ve kimlik kartınızı kullanarak otobüse binebilirsiniz. Otobüse binerken veya gerektiğinde PNR numaranızı ve kimlik kartınızı görevliye gösterin. Gösterilen bilgilerin doğruluğu onaylandıktan sonra otobüse binme işlemi tamamlanır.
Online bilet geçerli mi?
Türkiye içinde otobüs seyahati için, online satın aldığınız bileti basılı bilet olarak yanınızda taşımanıza gerek yoktur. Online otobüs bileti satın aldığınızda, size SMS veya e-posta yoluyla gönderilecek olan PNR numarasını yazmanız veya yanınızda bulundurmanız yeterlidir.
Online bilet ile uçağa nasıl binilir?
Ancak bazı havayolları uçuştan 72 saat öncesine kadar online check-in yapılmasına izin veriyor. Bu durumu havayolunun web sitesinden kontrol edebilirsiniz. Online check-in işlemini tamamladıktan sonra, biniş kartınızın barkodunu güvenlik görevlilerine göstererek uçağa binebilirsiniz.
Online check-in yeterli mi?
Online check-in zorunlu mu? Zorunlu değil ancak zamandan tasarruf etmek isteyenler için en uygun seçenek. Bu prosedür sayesinde özellikle bagajı olmayan veya sadece el bagajı olan yolcular, güvenlik görevlisine biniş kartlarını göstererek doğrudan uçağa binebiliyor.
Online bilet check-in nasıl yapılır?
Online check-in, uçuşunuzdan 24 saat ile 90 dakika öncesine kadar Türk Hava Yolları web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebileceğiniz bir işlemdir. Rezervasyon kodunuzu (PNR) ve soyadınızı ilgili alana girerek online check-in işleminizi tamamlayabilirsiniz.
Uçağa en geç kaç dakika kala binilir?
Bu kural, yerel makamların uygulamalarına bağlı olarak bazı istasyonlarda değişiklik gösterebilir. Yurt içi uçuşlarda uçuşunuzun kalkış saatinden en az 45 dakika, uluslararası uçuşlarda uçuşunuzun kalkış saatinden en az 60 dakika önce biniş kartlarınızı almalı ve bagaj işlemlerinizi tamamlamalısınız.
Telefondan check-in yapınca ne oluyor?
Online check-in yapmışlarsa, self-check-in kiosklarından biniş kartlarını alabilirler ve ayrıca daha önce seçtikleri koltukları değiştirme seçeneğine de sahip olurlar. Bagajları yoksa, işlemlerinin sonucu olarak oluşturulan biniş kartlarıyla doğrudan kapıya giderler.
Uçak bileti alırken koltuk seçimi yapılmazsa ne olur?
İlgi duyduğunuz etkinlikte koltuk seçme seçeneği yoksa, sistem satın alabileceğiniz blokları seçmenizi sağlayacaktır. Bu nedenle, yalnızca bilet satın almak istediğiniz mekanın oturma planına göre bloğu seçebilirsiniz.
İnternetten bilet aldıktan sonra ne yapılır?
Satın alma işlemi tamamlandıktan sonra, PNR numarası ve diğer bilet bilgileriyle bir SMS ve e-posta alacaksınız. Otobüse binerken bir bilet yazdırmanıza gerek yok; sadece PNR numaranız ve kimlik kartınızla otobüse binebilirsiniz.
İnternetten aldığım uçak biletini nasıl görebilirim?
Uçuş e-biletime nasıl ulaşabilirim? Dilerseniz PNR numaranız, cep telefonunuz veya e-posta adresiniz ile sorgulama yapabilir ve ana sayfadaki ‘Seyahatlerim’ bölümünden uçuş e-bilet bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
Dijital bilet nasıl kullanılır?
Dijital bilet, müşterilerimizin hem PDF hem de QR kodu kullanarak etkinlik alanına girmelerini sağlayan bir teslimat biçimidir. Satın alma işleminden sonra aldığınız işlem özeti e-postasındaki ve/veya SMS mesajındaki bağlantıya tıklayarak dijital biletlerinize hem QR kodu hem de PDF formatında erişebilirsiniz.
İnternetten uçak bileti aldım check-in nasıl yapılır?
Online check-in, uçuşunuzdan 24 saat ile 90 dakika öncesine kadar Türk Hava Yolları web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebileceğiniz bir işlemdir. Rezervasyon kodunuzu (PNR) ve soyadınızı ilgili alana girerek online check-in işleminizi tamamlayabilirsiniz.
İnternetten aldığım uçak biletini nereden alabilirim?
Uçuş e-biletime nasıl ulaşabilirim? Dilerseniz PNR numaranızı, cep telefonunuzu veya e-posta adresinizi kullanarak sorgulama yapabilir ve ana sayfadaki ‘Seyahatlerim’ bölümünden uçuş e-bilet bilgilerinize ulaşabilirsiniz. E-biletler fatura yerine kullanılamaz.
Online check-in sonrasında havalimanında yapmanız gerekenler nelerdir?
Online check-in yaptıktan sonra biniş kartı bilgileriniz e-posta adresinize gönderilecektir. Bu biniş kartını yazdırabilir veya mobil biniş barkodunu kullanarak uçağa binebilirsiniz.
İnternetten alınan sinema bilet nasıl kullanılır?
E-bilet uygulaması, bilet gişesine veya kioska gitmeden, yani biletinizi yazdırmadan salonlara girmenizi sağlar. Tek yapmanız gereken, size gönderilen e-biletin ekran görüntüsünü/barkodunu ekibimize göstermenizdir.